Tompa 1.0

Ingatlan felkészítése bérbeadásra

 • 2019 március
 • Budapest IX. kerület, Tompa utca
 • 32 nm-es lakás 2005-ben épült társasházban (tégla)
 • részleges bútorozással
 • 5%-os költségvetéssel, új konyhabútorral
 • enteriőrfotók: Homoki István

Kellemeset a hasznossal…

Ez a lakás már évek óta a hosszú távra kiadott ingatlanok piacát erősíti a IX. kerület megújult szívében, a Tompa utcában. Szuper lokáció, jól karbantartott társasház, szép környezet. Minden stimmelne, csak az a régi konyhabútor lenne jobb állapotban… Könnyebb lenne bérlőt találni és drágábban lehetne kiadni. A lakás adottságai és lokációja alapján a fiatalabb generáció a célcsoport, akik – bármilyen menő is a ház környezete – érthető módon nehezen tudnak azonosulni egy 30 éves konyhabútorral.

A legtöbb bérlőváltásnál felmerül két kérdés:
1. Szükség van-e felújításra?
2. Megéri-e felújítani?

Home stagerként feladatom, hogy ezekre a kérdésekre konkrét, számokkal alátámasztott válaszokat adjak. Ebben az esetben a számok azt mutatták, hogy a konyhabútor felújítása megtérülő befektetés, így nem volt kérdés, hogy az egyéb szükséges javítási és esztétikai felújítási munkák mellett a konyhát teljes egészében cseréljük. 

Két célja volt a felújítással kombinált home stagingnek: 
1. szerettük volna az ingatlant feljebb pozícionálni a bérleti piacon, és
2. a felújítási és javítási munkákkal szerette volna a tulajdonos bebiztosítani magát arra, hogy a következő pár évben egy jól működő, esztétikus lakást kínálhasson igényes fiatal bérlőinek.  

Szerintem sikerült, íme a felkészítés teljes története: 

A jó lokációval rendelkező, azonban elhasználódott állapotú lakásban bérlőváltás történt, ami kiváló alkalmat adott a felújítási munkákra. A konyha felújítása mindenképpen szükségszerű volt, így összekötöttük a kellemeset a hasznossal. A felkészítési folyamat során tisztasági festéssel felfrissült a lakás, új lámpákat, redőnyt kapott, a tulaj megjavíttatott mindent, ami nem működött jól.

Ahogy a legtöbb kiadó lakásnál, itt is fontos szempont volt, hogy minél hamarabb ismét bérlőre találjon, hogy újra bevételt termelhessen a tulajdonosnak. A felkészítést még a bérlőváltás előtt elkezdtük, így az ingatlan mindössze egy hónapig állt bérlő nélkül, amely idő alatt az összes felújítási munka befejeződött, az új konyhabútor beszerelésre került, és a lakás profi fotókkal, részletes hirdetéssel kikerült a piacra.

Az újrapozícionálás után a havi bérleti díjat 45%-kal lehetett növelni, az ingatlan a meghirdetés napján elkelt.

A feladataim között szerepeltek: home staging és felújítási munkákra vonatkozó ütemterv elkészítése, hangulattáblák és vásárlási listák összeállítása, részleges bútorozás, egyedi konyhabútor tervezése, a lakás felkészítése a profi fotózásra, illetve az ingatlan hirdetésének és alaprajzának elkészítése.

A felkészítéssel elért értéknövekedés a bérleti díjban: +45%

  Galériaelőtte-utána

  Minden ingatlannak története van. Megtisztelő, ha én is a történet része lehetek.

  Keress bizalommal és örömmel segítekértékesebbé tenni az ingatlanodat!