Az én történetem…

Üdvözöllek, örülök hogy itt vagy!

Karajz Melitta vagyok, közgazdász, home stager és lakberendező

Mindent szeretek, ami ingatlannal kapcsolatos. A kávémhoz ingatlanpiaci elemzéseket olvasok, egy alaprajz áttervezését izgalmas kihívásnak tartom, örömmel menedzselek felújítási munkákat, a lakberendezési áruházakban otthon érzem magam, egy enteriőrfotózás előtti styling órákig tartó flow-élmény.

A home stagingben és a skandináv lakberendezésben találtam meg azokat az értékeket, amelyeket a munkám során hitelesen képviselni tudok: egyszerű, letisztult alapok, a funkció és esztétika harmóniája, természetközeliség, minőség, időtállóság, racionalitás kis otthonossággal fűszerezve, és nem utolsó szempontként optimális gazdálkodás a rendelkezésre álló forrásokkal.

Milyen területeken segíthetek?

Komplex ingatlantanácsadói szolgáltatást nyújtok: közgazdászként, home staging specialistaként és lakberendezőként egy kézben tartok és intézek mindent. Nincs információvesztés, nem kell minden területre más-más szakembert keresned. Gyorsabb, hatékonyabb, olcsóbb. Készítek fel ingatlanokat eladásra és bérbeadásra, kísértem már végig újépítésű ingatlan születését, vagy egy régi teljes átalakulását, terveztem át alaprajzokat, nappalit, konyhát, gardóbot. Nincs két egyforma ingatlan, nincs két egyforma megbízás, de egyvalami közös: mindig a megbízó igényeit és lehetőségeit szem előtt tartva a legnagyobb értéknövekedésért dolgozom. A megtérülésközpontú ingatlanfelkészítések során kicsit lakberendezek is, míg a kreatív lakberendezési feladatoknál közgazdász is vagyok, hogy a költségvetéssel is elégedett lehess.

Hogyan lettem home stager és lakberendező?

A lelkem mélyén mindig is erre készültem. Gyerekkoromban az unalmas tanórákon kockatanulmányokat rajzolgattam, legóból csakis házakat építettem, gyakran rendeztem át a szobámat. Kár, hogy akkor még nem tudtam a lakberendező szakma létezéséről! Így lettem közgazdász. Igazán akkor tudatosult bennem, hogy ingatlanokkal szeretnék foglalkozni, amikor először találkoztam dr. Somogyi Patrícia (MSP Design) képzésein a home staginggel. Óriási élmény volt számomra az a felismerés, hogy létezik egy szakma, amit pont nekem teremtettek. Az ingatlanfelkészítésben a közgazdaságtan racionalitása a lakberendezés kreativitásával ötvözhető, számomra főnyeremény!

A lehető leghatékonyabb és legkomplexebb ingatlantanácsadói szolgáltatás kialakítása érdekében lakberendező és ingatlanközvetítő képesítéseket szereztem, valamint elvégeztem a hazánkban elérhető összes home staging képzést.

Az én vízióm

Őszintén hiszek abban, hogy a terek, amelyekben élünk, jelentős hatással vannak minden pillanatunkra. Az érzéseinkre, gondolatainkra, tetteinkre. Éppen ezért a környezetünk alakításában, szépítésében óriási lehetőségek rejlenek. Segítek, hogy élni tudj ezekkel a lehetőségekkel, akár saját részre, akár eladásra vagy kiadásra készül az ingatlan.

Végzettségeim:

 • 1998 közgazdász
 • 2005 jogi szakokleveles közgazdász
 • 2018 lakberendező
 • 2019 ingatlanközvetítő
 • 2020 okleveles home stager
  (MSP Home Staging Akadémia)

Szakmai szervezeti tagság:

 • 2021 Magyar Home Staging Egyesület
Végzettségeim
 • 1998 közgazdász
 • 2005 jogi szakokleveles közgazdász
 • 2018 lakberendező
 • 2019 ingatlanközvetítő
 • 2020 okleveles home stager (MSP Home Staging Akadémia)

Szakmai szervezeti tagság:

 • 2021 Magyar Home Staging Egyesület

Hogyan dolgozok?

Bármit csinálok, azt szívvel-lélekkel, lelkiismeretesen teszem.
Számomra ugyanolyan fontos anyának, feleségnek, barátnak lenni, mint az ügyfelek igényeire ráhangolódva vállalkozóként a legjobb szolgáltatást nyújtani. Folyamatosan képzem magam, hogy a lehető legszínvonalasabb szolgáltatást nyújthassam.

Hol dolgozok?

Csodás környezetben, Szentendrén élek családommal. Szeretném, ha ebben a mesés kisvárosban és környékén minél többen fedeznék fel az ingatlanfelkészítésben rejlő lehetőségeket és születne minél több értékesebb otthon.

Minden ingatlannak története van. Megtisztelő, ha én is a történet része lehetek.

Keress bizalommal és örömmel segítekértékesebbé tenni az ingatlanodat!