Tompa 2.0

Ingatlan felkészítése bérbeadásra

  • 2021 október-november
  • Budapest IX. kerület, Tompa utca
  • 34 nm-es lakás 2005-ben épült társasházban (tégla)
  • felújítással kombinált home staging 8%-os költségvetéssel
  • enteriőrfotók: Homoki István

Járt utat járatlanért… avagy, ha valami bevált, miért változtatnánk?

A hasonlóság nem véletlen, a 2019-es Tompa 1.0 projektet másoltuk.

Jó okunk volt rá: a lakás adottságai hasonlóak voltak a régi projekthez, a tulajdonos ugyanaz, akivel már félszavakból is értjük egymást. A célcsoport is hasonló volt, a felkészítés célja sem változott: a befektetési célból vásárolt ingatlan bútorozatlanul kerüljön ki minél hamarabb a bérleti piacra. További elvárás volt, hogy legalább öt évig ne legyen jelentősebb teendő a lakással.  

Az alapok ugyanolyan klasszak voltak mint korábban: szuper lokáció, jól karbantartott társasház, szép környezet. Még mindig minden stimmelne ezzel a lakással is, ha a konyhabútor kicsit jobb állapotban lenne. Meg a szaniterek. Ja, és a parketta. Gondolatban máris elköltöttünk pár milliót…

Az elmúlt két év ingatlanpiaci változásai miatt a megtérülési számítások sajnos ezúttal kevesebb mozgásteret engedtek a fantáziának, de van, ami nem lehet kompromisszum tárgya. Itt ilyen volt a konyhabútor, a szaniterek, a parketta és a festés.

Az ingatlan hosszú távú befektetés, ahol nemcsak a hozamban, hanem az értéknövekedésben is bízhat a tulajdonos. Ez kicsit megnyugtató olyankor, amikor a felújítási munkákra repkednek a milliók… Nem volt kérdés, hogy a szanitereket és a konyhabútort cserélni kell, a festés elengedhetetlen, a parketta itt-ott fel volt ázva, ezért újra kellett csiszoltatni és lakkozni. Az új előszobai tükör, a redőnyök, új függönyök, kapcsolók és lámpák esztétikailag frissítették fel a lakást.  

A tulajdonos hónapokkal azelőtt mozgósította a szakembereket, mielőtt kulcsot kapott a lakáshoz, így amint tiszta volt a terep, pár hét alatt párhuzamosan tudott dolgozni minden szakág. Beszerelték az új konyhabútort, elkészültek a villanyszerelési munkák, a festő több fázisban festett, mázolt és javította a hibákat, a vizes szakember szanitereket és csaptelepeket cserélt. Persze így visszagondolva a felkészítési folyamat nem volt sétagalopp, a stylingra pl. a fotózás előtti éjszaka jutott csak idő, vagy másnap délelőtt a villanyszerelő azelőtt pár perccel fejezte be a munkát, hogy megérkezett a fotós. A végeredmény a fontos: egy újabb szépen felújított kislakás került ki a budapesti ingatlanpiacra. 

Kedden fotóztunk, szerdán fent volt a hirdetés az ismert közösségi médiafelület piacterén, csütörtökön hívott a tulajdonos, hogy megvan a bérlő. 

A felújítással ezt a lakást is feljebb pozícionáltuk az ingatlanpiacon, ami a bérleti díjban is realizálható volt. 

Galériaelőtte-utána

Minden ingatlannak története van. Megtisztelő, ha én is a történet része lehetek.

Keress bizalommal és örömmel segítekértékesebbé tenni az ingatlanodat!