Petneházy

Ingatlan felkészítése bérbeadásra

  • 2021 október-november
  • Budapest XIII. kerület, Petneházy utca
  • 48 nm lakás + 11 nm fedett erkély, nappali + 1 szoba
  • újépítésű tégla társasházban
  • enteriőrfotók: Homoki István

Egy tökéletes ingatlan esete a home staginggel

A cél a lakás bútorozottan történő kiadása volt olyan igényes bérlőnek, aki értékeli az új lakás illatát, a minőségi bútorokat, a jó lokációt.

A piacelemzés azt mutatta, hogy a környéken található kiadó ingatlanok között kevés csúcsminőségű, felső kategóriás lakás van, ugyanakkor a bérlői igények érezhetően egyre nőnek. Ez a lakás tökéletesen alkalmas volt arra, hogy magasra pozícionáljuk a bérleti piacon. Bár a tulaj és én tudtuk, hogy a lakás tökéletes, a kihívást az jelentette, hogy a szépségeit és kiemelkedő minőségét minimális költségvetésből a stylinggal és a jó marketinganyaggal meg is tudjuk mutatni a célcsoportnak. 

Összeszokott párosként dolgoztunk a tulajdonossal ennek a lakásnak a felkészítésén, nem ez volt az első együttműködésünk. Rövid a felkészítés története, hiszen az alapok tökéletesek voltak: a lakás kifogástalan állapotú jó minőségű bútorokkal berendezve, a tulajdonos mindent megtett a kitűzött célért. Igazi örömmunka egy home stagernek.

Sokszor írok a felkészítésről többes számban, ami azért van, mert a felkészítési munkák jelentős részét a tulajdonosok végzik. Csapatmunka. Ennél a lakásnál sincs nyoma a fotókon a zsúfolt, dobozokkal teli állapotnak, pedig itt is hetekig tartó szelektálással, elajándékozással, pakolással indult a felkészítési folyamat. Nehéz és megterhelő, sok időt igénylő fázis ez a tulajdonosoknak, de ez az alapja a sikeres eladásnak, ezt nem lehet megúszni.

A hosszú hetekig tartó pakolási és takarítási folyamat után a styling és fotózás pár nap alatt megvan, miközben a teljes hirdetési csomag – hirdetési szöveg, alaprajz, berendezési rajz – is előkészíthető. A profi fotókkal összeáll a marketinganyag, így a fotózás után azonnal kikerülhet a lakás az ingatlanpiacra. 

Ez a felkészítés 2021 novemberében történt azzal a céllal, hogy 2022 januártól egy boldog bérlő otthonra találjon benne. Azonban az élethelyzetek folyamatosan változnak, így benne van a pakliban, hogy ez a szuper lakás mégsem kerül ki a bérleti piacra, egyelőre ne keressétek a hirdetését.:) 

Galériaelőtte-utána

Minden ingatlannak története van. Megtisztelő, ha én is a történet része lehetek.

Keress bizalommal és örömmel segítekértékesebbé tenni az ingatlanodat!