Csillaghegy

Ingatlan felkészítése eladásra

  • 2018 augusztus-október
  • Budapest III. kerület, Csillaghegy
  • 110 nm-es társasházi lakás (tégla) saját kertrésszel, nappali + 3 szoba
  • minimális költségvetésből
  • enteriőrfotók: Homoki István 

Ő volt az első. Ezzel a remek adottságú, jó állapotú, szuper lokációjú, kertkapcsolatos otthonnal indult a home stager pályafutásom 2018-ban. Azóta is hálás vagyok a tulajdonosnak, hogy bízott bennem és a home staging erejében. 

Szokták mondani, hogy semmi sem állandó, csak a változás maga. Az élethelyzet-változások pedig sokszor ingatlanváltoztatással is járnak. Ettől a jó állapotú, igényesen kivitelezett ingatlantól nehéz szívvel vált meg a tulajdonosa, a felkészítési folyamat legnehezebb szakasza az első fázis volt: a szelektálás, dobozolás, selejtezés, ajándékozás, az emlékek elengedése. Általában mindenhol ez a legnehezebb időszak, de ha ezen túljutunk, akkor biztosan megtörténik az elengedés és jöhet az üzlet!

Mivel az ingatlan jó állapotú volt, a személytelenítés és semlegesítés után a második fázis könnyen és gyorsan ment: kijelöltük a helyiségek funkcióit, a meglevő bútorokat a fókuszpontokra és funkcionalitásra figyelemmel optimálisabban helyeztük el. Volt egy üres szoba, amelyet – ha csak jelképesen is – berendeztük a meglévő bútorokkal, hogy érezhetőbbek legyenek a terek. Egy napot vett igénybe a fotózás előtti styling, hogy egy kis élet költözzön a semlegesített falak közé, majd a profi enteriőrfotók koronázták meg a két hónapig tartó felkészítési folyamatot. Természetesen a gondosan összeállított marketinganyag – alaprajz, berendezési rajz, hirdetési szöveg, emlékeztető – elkészítése is a home stager munkám részét képezte.

A tulajdonost a teljes felkészítési folyamatban segítettem. A lakást a tulajdonos saját maga értékesítette ingatlanközvetítő bevonása nélkül.

A nagy értékű – 100 millió Ft feletti – ingatlan alku nélkül, jelentősen a piaci ár fölött, 40 napon belül talált vevőre. 

A felkészítéssel elért értéknövekedés: 17%

Galériaelőtte-utána

Minden ingatlannak története van. Megtisztelő, ha én is a történet része lehetek.

Keress bizalommal és örömmel segítekértékesebbé tenni az ingatlanodat!