Bokréta

Ingatlan felkészítése bérbeadásra

  • 2021 november
  • Budapest IX. kerület, Bokréta utca
  • 34 nm téglalakás 2000-es években épült társasházban
  • felkészítési idő: 2 hét
  • felkészítés költsége: kb. 2 havi bérleti díj
  • értéknövekedés: +35% a bérleti díjban
  • enteriőrfotók: Homoki István

2021 novemberét ez a Bokréta utcai kislakás nyitotta. Nem volt tervben, csak úgy jött… Gyorsan, mint ahogy az élethelyzetek változnak.

Október végén szólt a bérlő a tulajnak, hogy kiköltözik. Méghozzá azonnal. Úgy állapodtak meg, hogy az egy hónapos felmondási időben a tulajdonos bemehet a lakásba a szükséges munkákat elvégezni, ha viszont sikerül egy hónapnál hamarabb új bérlőt találni, akkor a korábbi bérlő időarányosan visszakapja a pénzét. Szép kompromisszumos megállapodás, már ez is egy jó kis win-win szituáció.

Az első napokban felmértem a lakást, kialakítottam a felkészítési stratégiát, elvégeztem a megtérülési számításokat, elkészítettem a megvalósítási ütemtervet és a beszerzési listát. A megtérülési számítások és a rendelkezésre álló források nem engedték, hogy megmutassuk a lakás legszebb arcát, de egy SZEBB ARCÁT mindenképpen meg tudtuk mutatni. 

Két hét alatt megvoltak az apróbb felújítási és beszerzési munkák. Kicseréltük a rossz csaptelepet, új lámpák, függönyök, előszobai tükör és cipősszekrény került a lakásba. Volt nagytakarítás, styling a tőlem kölcsönzött dekorációs elemekkel, profi fotózás, és összeállítottam az informatív hirdetési anyagot. Minden készen állt a lakás meghirdetésére.

A tiszta, hibátlan lakás, a gondosan összeállított hirdetési anyag, és főleg a vonzó fotók sok megtekintést generáltak a legnépszerűbb közösségi portál piacterén. A bámészkodók között nyolc komoly érdeklődő akadt, akik két nap alatt személyesen is megnézték a lakást. Nem volt nehéz kiválasztani az ideális bérlőt.

Happy end. A tulajdonosnak nem volt kiesés a bérleti díjban, sőt, a magasabbra pozícionált lakás bérleti díját 35%-kal növelni tudta.

A régi bérlő is jól járt, hiszen kapott vissza pénzt. Tőle csak az új bérlő volt elégedettebb a szépen felkészített új otthonával.  

Galériaelőtte-utána

Minden ingatlannak története van. Megtisztelő, ha én is a történet része lehetek.

Keress bizalommal és örömmel segítekértékesebbé tenni az ingatlanodat!