Benczúr

Ingatlan felkészítése bérbeadásra

 • 2021 június
 • Budapest VI. kerület, Benczúr utca (diplomatanegyed)
 • 70 nm-es újépítésű társasházi lakás (tégla), nappali + 2 szoba
 • költségek: kb. 1 havi bérleti díj
 • enteriőrfotók: Homoki István

Ez a projekt kiváló példa az igényes marketinganyag összeállításának jelentőségére.

Ennek a kiváló adottságú, újépítésű lakásnak kizárólagos megbízással hat hónapig sikertelenül kereste a bérlőjét egy ingatlanközvetítő. A lakásban alig volt bútor, az ingatlanközvetítő által készített igénytelen fotók és semmitmondó hirdetési szöveg nem mutatták meg az ingatlan előnyeit. Nem csoda, hogy alig volt érdeklődő, és a rossz fotók alapján ők is rögtön alkuval indítottak. 

Ebben a fázisban keresett meg a tulajdonos azzal, hogy tegyünk meg mindent azért, hogy a lakásban más is megláthassa a lehetőségeket. Néhány kisbútor, dekorációs elem beszerzése után jöhetett a styling és a profi enteriőrfotózás. A hirdetés szövegét, alaprajzot és berendezési tervet is előkészítettem az ingatlanközvetítő számára, hogy a hirdetési anyag is biztosan megfelelően informatív legyen.

A felkészítési folyamat két hétig tartott, a költségek nem érték el az egy havi bérleti díj összegét. Az ingatlanközvetítőnél ezután egyfolytában csörgött a telefon, többen is szerették volna a lakást alku nélkül.

A lakás kiadása három héten belül megtörtént, így nem volt további üresjárat, a befektetési célra vásárolt ingatlan elkezdett bevételt termelni a tulajdonosnak. A bérlő pedig boldogan költözött be egy olyan lakásba, amilyen szépet – elmondása szerint – ő még nem is látott.

A win-win szituáció nem álom. A felkészítési és értékesítési folyamat végére minden fél tökéletesen elégedett volt: a bérbeadó gyorsan és az általa elvárt magas áron, alku nélkül tudta kiadni a lakást, az ingatlanközvetítő pillanatok alatt talált bérlőt az igényesen felkészített és meghirdetett lakásra, így átvehette a jutalékát, a bérlő pedig beköltözhetett álmai otthonába.

  Galériaelőtte-utána

  Minden ingatlannak története van. Megtisztelő, ha én is a történet része lehetek.

  Keress bizalommal és örömmel segítekértékesebbé tenni az ingatlanodat!